16.03.2013

Fatih Terim'in yazdığı reçete turu getirdi


Gençlerbirliği yenilgisi sonrası madde madde kurtuluş reçetesi yazan Fatih hocanın planı tuttu. Galatasaray, Schalke deplasmanında bambaşka bir görünüme büründü.

15.03.2013

Galatasaray'ın rakibi Real Madrid


Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi çeyrek finalindeki rakibi belli oldu.
Türkiye saatiyle bugün 13.00'de, İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan kura çekimi sonucunda, Sarı Kırmızılı temsilcimizin rakibi İspanyol devi Real Madrid oldu. Galatasaray daha önce 2001 senesinde de İspanyol temsilcisiyle çeyrek finalde eşleşmişti.

Real Madrid böyle duyurdu!


Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde, çeyrek finalde karşılaşacağı Real Madrid, eşleşmeyi twitter hesabından paylaşılan bir fotoğrafla duyurdu.
14.03.2013

Ulusun Evlatları Fatihin Aslanları


UEFA Kupası'nı kaldıran ve İstanbul'da krallar gibi karşılanan Galatasaray için FANATİK 19 Mayıs'ta bu kapakla çıkmıştı.

13.03.2013

Gelsin paralar!


Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalan Galatasaray kasasını da doldurdu. Sarı-Kırmızılılar, son 4'e giden yolda yaklaşık 40 milyon Euro gelir sağladı

Afrika Aslanı sahaya inince...


Jose Mourinho'nun, “Dünyanın en iyisi” dediği Didier Drogba, dün gece nasıl bir marka olduğunu yine gösterdi. Fildişili, Almanlar'ın tekmelerinden yılmadı, “Lider nasıl olunur” dersi verdi.

Her yerde Cim Bom

Veltins Arena'da da bir Galatasaray klasiği yaşandı. Cluj'u Romanya'da, Braga'yı Portekiz'de yıkan Fatih'in Aslanları, Alman panzerine de Arena'yı dar etti.

Adam başı 100 bin dolar!


Ünal Aysal, maçtan önce takıma konuşma yaptı, “Size büyük bir sürprizim var” dedi. 90 dakika sonunda bu sürpriz belli oldu. Primler adam başı 50 bin Dolar'dan 100 bine çıktı!

Fatih Terim: Helal olsun

Tarihi başarının mimarı Fatih Terim, “Galatasaray bileğinin hakkıyla maçı kazanıp, turu geçmiştir. Avrupa'nın en iyi 8 takımı arasına girdik. Oyuncularıma helal olsun, alınlarından öpüyorum” dedi.

Dünyanın 8. harikası Burak Yılmaz


Şampiyonlar Ligi'nde 8. golüne ulaşan Burak Yılmaz, Ronaldo'yu yakalarken Devler Ligi'nde üst üste altıncı sayısına imza atarak Fas'lı Chamakh'ın rekoruna da ortak oldu.

7 direğin acısını Schalke'den çıkardı!

Galatasaray formasıyla çıktığı maçlarda toplamda 7 kez direği tutturup gol kaydedemeyen Hamit, o direklerin acısını Schalke'den çıkardı.

"Tarih Yazarları"na coşkulu karşılama


UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında deplasmanda Almanya'nın Schalke 04 takımını 3-2 yenerek çeyrek finale yükselen Galatasaray, İstanbul'a dönüşünde taraftarlarınca coşkulu biçimde karşılandı.

Aysal'dan teşekkür mesajı


Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, futbol takımının, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalmasından dolayı teşekkür mesajı yayınladı.

Veltins Arena değil Aslantepe!


Schalke'nin 62 bin kişilik stadında dün gece tek ses çıkıyordu: Galatasaray... 10 bin Sarı-Kırmızılı taraftar, Almanya'yı inletti. 90 dakika susmayan Aslan'ın 12. adamı, bu tarihi zaferde büyük pay sahibiydi
12.03.2013

İşte vurucu tim

Tek forvet mi, 5'li orta saha mı derken Fatih hoca yine prensiplerinden taviz vermedi ve Drogba ile Burak'ı ileri ikilide kullanmaya karar verdi. Sistem bugün 4-3-1-2 olacak.

Galatasaray ile Schalke arasındaki rövanş maçı öncesi Türk futbolseverlerin aklındaki soru aynı: Cim Bom hangi sistemle sahada olacak. Sarı-Kırmızılı ekibi adım adım takip eden muhabirimiz Metin Karabaş, Aslan’ın teknik patronu Fatih Terim’in kafasındaki plana ulaştı. Buna göre Terim, hücum felsefesinden yine taviz vermeyecek. “Drogba mı Burak mı” sorusuna ise “Her ikisi” şeklinde cevap verecek. İleri ikilide golcü oyuncularını kullanacak olan tecrübeli hoca, Sneijder’i de forvet arkasında görevlendirecek. Bu durumda en ağır yükü çekecek olan orta üçlü Selçuk, Hamit ve Melo’dan oluşacak.

Uzun toplarla önde baskı

Savunma hattında ise sağ bek Eboue’ye, sol bek Riera’ya emanet. Defansın göbeğinde Dany’nin sakatlığı sürdüğü için Gökhan Zan ve Semih olacak. Terim’in yine oyuncularını Drogba’ya uzun toplar gönderip, önde baskı kurmaları yönünde teşvik ettiği öğrenildi.

Sneijder yerine dönüyor

Wesley Sneijder, Galatasaray Dergisi’ne verdiği röportajda kendisini en rahat hissettiği bölgenin, çift santrfor arkasında oynamak olduğunu söylemişti. Fatih Terim’in de bugün Schalke karşısına bu tip bir düzenle çıkması bekleniyor. Dolayısıyla Sneijder de istediği yere dönmüş olacak. Sol çizgide ve 4-2-3-1 düzeninde verim sağlayamayan Hollandalı yıldızın bu kez oyuna ağırlığını koyması isteniyor. 28 yaşındaki oyuncu, 2010’da Inter’i Şampiyonlar Ligi’nde mutlu sona taşırken de buna benzer bir düzende sahne almıştı.

Cim Bom'a UEFA'dan olumlu yanıt


Galatasaray bu akşam Almanya'da oynayacağı Schalke 04 maçı için UEFA'dan özel bir istekte bulunmuştu. UEFA'nın bu isteğe yanıtı ise gecikmedi.

Almanlarla bilet pazarlığı


Galatasaray bugün Veltins Arena'da Alman temsilcisi Schalke 04'le çok önemli bir maça çıkacak. Sarı Kırmızılı taraftarlar ise tarihi maça canlı tanıklık etmek için sıkı bir pazarlığın içine girmiş durumda.
11.03.2013

Selçuk İnan: Sahneden inemeyiz

Aslan'ın orta sahadaki maestrosu Selçuk, Schalke'yi elemek için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirterek, “Şampiyonlar Ligi en büyük hayalimizdi. O müziği duyduğumuzda bile tüylerimiz diken diken oluyor. Burada kalıcı olmalıyız” dedi.