12.03.2013

İşte vurucu tim

Tek forvet mi, 5'li orta saha mı derken Fatih hoca yine prensiplerinden taviz vermedi ve Drogba ile Burak'ı ileri ikilide kullanmaya karar verdi. Sistem bugün 4-3-1-2 olacak.

Galatasaray ile Schalke arasındaki rövanş maçı öncesi Türk futbolseverlerin aklındaki soru aynı: Cim Bom hangi sistemle sahada olacak. Sarı-Kırmızılı ekibi adım adım takip eden muhabirimiz Metin Karabaş, Aslan’ın teknik patronu Fatih Terim’in kafasındaki plana ulaştı. Buna göre Terim, hücum felsefesinden yine taviz vermeyecek. “Drogba mı Burak mı” sorusuna ise “Her ikisi” şeklinde cevap verecek. İleri ikilide golcü oyuncularını kullanacak olan tecrübeli hoca, Sneijder’i de forvet arkasında görevlendirecek. Bu durumda en ağır yükü çekecek olan orta üçlü Selçuk, Hamit ve Melo’dan oluşacak.

Uzun toplarla önde baskı

Savunma hattında ise sağ bek Eboue’ye, sol bek Riera’ya emanet. Defansın göbeğinde Dany’nin sakatlığı sürdüğü için Gökhan Zan ve Semih olacak. Terim’in yine oyuncularını Drogba’ya uzun toplar gönderip, önde baskı kurmaları yönünde teşvik ettiği öğrenildi.

Sneijder yerine dönüyor

Wesley Sneijder, Galatasaray Dergisi’ne verdiği röportajda kendisini en rahat hissettiği bölgenin, çift santrfor arkasında oynamak olduğunu söylemişti. Fatih Terim’in de bugün Schalke karşısına bu tip bir düzenle çıkması bekleniyor. Dolayısıyla Sneijder de istediği yere dönmüş olacak. Sol çizgide ve 4-2-3-1 düzeninde verim sağlayamayan Hollandalı yıldızın bu kez oyuna ağırlığını koyması isteniyor. 28 yaşındaki oyuncu, 2010’da Inter’i Şampiyonlar Ligi’nde mutlu sona taşırken de buna benzer bir düzende sahne almıştı.

2 yorum: