13.03.2013

Dünyanın 8. harikası Burak Yılmaz


Şampiyonlar Ligi'nde 8. golüne ulaşan Burak Yılmaz, Ronaldo'yu yakalarken Devler Ligi'nde üst üste altıncı sayısına imza atarak Fas'lı Chamakh'ın rekoruna da ortak oldu.


Burak... Burak... Burak... Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 8. maçta 8. kez ağları sarsan Burak Yılmaz, Galatasaray’ı zaferden zafere taşımakla kalmadı. Yıldız oyuncu, Avrupa futbolunun en önemli arenasında gol krallığında ilk sırayı Real Madrid’in yıldızı Cristiano Ronaldo ile paylaştı. Schalke maçının 42. dakikasında Riera’nın uzun topunda rakibini arkasında bırakan Burak, adeta sihirli bir dokunuşla topu kalecinin üzerinden aşırtarak filelere yolladı.

Messi’yi geçti

Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 8. maçında 8. golüne imza atan Burak Yılmaz maç başına bir gol gibi muhteşem bir yüzde yakalamakla kalmadı, Devler Ligi’nde bir başka rekora da ortak oldu. Devler Ligi’nde üst üste 6 golü olan Marouane Chamakh’ı da yakalayan Burak bu vuruşla üst üste 6. sayısına ulaşıp tarihe geçti. Gruptaki Cluj, Braga ve Manchester United maçlarında rakip fileleri havalandıran golcü oyuncu Schalke’yi hem İstanbul’da hem de Almanya’da boş geçmedi. Milan’a iki gol atan Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Messi ise 7 golle Burak-Ronaldo ikilisinin gerisinde kaldı. Şampiyonlar Ligi’ndeki gol krallığında ilk sırada bulunan Burak Yılmaz, toplam gol sıralamasında ise 13 gollü Hakan Şükür’ün ardından 8 golle 2. sıraya yerleşti.

‘Gol atılabilecek bir takımdı’

Galatasaray’ın 3-2’lik galibiyeti sonrası yayıncı kuruluşa bağlanan ikinci golün sahibi Burak, Alman temsilcisi için gol atılabilecek bir takımdı dedi. İşte Burak’ın konuşmasından satır başları: Gerçekten inanmıştık. İlk maçta görmüştük, gol atılabilecek bir takımdı ama gol de atabilecek bir takımdı. Artık kim gelirse gelsin farketmez. Hedefimizi gerçekleştirdik, artık kim gelirse gelsin, aslan gibi çıkar oynarız...

0 yorum:

Yorum Gönder