2.03.2013

Devlerin yeni rüyası


Beşiktaş'tan Manisa'ya Holosko'nun bonusu, Fenerbahçe'den Trabzon'a Gökhan Ünal'ın bonusu olarak gitti, şimdi Manchester United'ın transfer listesine giren, devlerin rüyalarını süsleyen bir golcüye dönüştü. İşte Burak Yılmaz'ın hikayesi...


Sergen Yalçın’dan sonra 4 büyüklerin formasını giyen tek futbolcu Burak Yılmaz... Çok değil daha birkaç sezon önce Beşiktaş’tan Manisa’ya Holosko transferinin bonusu olarak gitmişti. Soyadı gibi yılmadı, tekrar tırmandı Fenerbahçe’ye gitti, ama orada da tutunamadı, gol bile atamadan Trabzonspor’a gönderildi hem de Gökhan Ünal’ın bonusu olarak.

Yeniden doğuşu Trabzon’da

Ama ne olduysa Trabzon’da oldu. Şenol Güneş’le kendini bulan Burak Yılmaz, ilk sezonunda ligde 19 gol atarken, ikinci sezonunda patlama yaşadı. 33 golle krallık koltuğuna oturan tecrübeli futbolcu, 5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında kendisini Florya’da buldu. Burada birkaç seviye daha atlayan Burak, şimdi Şampiyonlar Ligi’nde attığı 7 golle Cristiano Ronaldo’yu krallıkta zorluyor. Ligde de 14 golle zirveye oturan Sarı-Kırmızılı oyuncu, devlerin rüyası haline geldi. Adı artık Manchester United’la anılan Burak, Atletico Madrid’de de Falcao’nun veliahtı olarak görülüyor.

Oyun tarzını değiştiriyor

Ancak Galatasaray’ın onu bırakmaya niyeti yok. Sarı-Kırmızılılar böyle bir transferin 15-20 milyon Euro’dan aşağı gerçekleşmeyeceğine inanıyor. Burak ise hem kafa vuruşlarını geliştiriyor hem de oyun tarzını. Teknik patron Fatih Terim’in hayali ise onunla birlikte çok daha büyük başarılara imza atmak.

0 yorum:

Yorum Gönder