2.03.2013

Bir puan büyük kazanç!


Hasan Tankaya, Galatasaray-Eskişehirspor mücadelesinin 90 dakikasını değerlendirdi.


Galatasaray takımı beraberliğe razı olur mu? Bir gün sonra oynanacak derbi maçında yaşanacak olası puan kayıpları düşünmek, farkı korumak strateji midir, içgüdü müdür? Ya da Galatasaray takımı için bir puan kazanç mıdır?

Ben sarı-kırmızılı oyuncuların sahada gezinmelerini başka türlü değerlendiremiyorum açıkçası. Galatasaray tecrübesindeki bir on bir; futbolun bu bakış açısıyla yaratacağı riski bilenlerden oluşmuyor mu? Nitekim 89. dakikada yaşanan futbol mucizesi bu konuda ilahi bir uyarıydı aslında. Bir dakika içinde 3 direğe de vuran top içeri girmeyerek sarı-kırmızılı oyunculara dün gece için son bir şans daha tanıyordu ama ev sahibini de hak ettiği 3 puandan ediyordu.

Galatasaray 90 dakika boyunca etkisizdi. Sarı-kırmızılı ekip, rakip kaleye ilk şutunu 30. dakikada Burak’ın kafa vuruşuyla attı. Sonrasında Boffin hakem düdüğüne kadar üşüyerek maç izledi. Eskişehir o dakikaya kadar 3 net gol pozisyonu yakalamıştı bile. Muslera bu anlarda kalesinde güven verdi ve iyi bir kalecinin nasıl sonuç değiştirebileceğini belgeledi. Özellikle Necati’nin kafa vuruşunda oyunun başları olmasına karşın gösterdiği refleks övgüye değerdi. Sarı-kırmızılı ekip orta saha üstünlüğü hiç ele geçiremedi. 3. bölge, yeterince beslenemedi. Burak sağ uçta oynadı. Drogba tek forvet kaldı. Melo-Selçuk ikilisi öne servis yapamadı. Bunda Eskişehir’in topa baskı ve hamle üstünlüğü etkili oldu.Galatasaraylı taraftarların coştuğu tek an 90 artıda Drogba’nın  attığı frikik sırasındaydı.
Galatasaray’ın hata yapmadan ve yararlı oynayan tek bölgesi Sabri-Semih-Gökhan ve Hakan’dan oluşan savunma hattıydı. Ligimizin Hürriyet gerçeği ile tanışan Sneijder  sıfır katkı dolaştı durdu. Melo, takıma döndüğünün farkında değildi.(Nitekim yine cezalı duruma düştü).Burak’la Drogba  yalnızları oynadı. Kanatlara yapılan Riera ve Aydın takviyeleri de çare olmadı. Orta sahada Alper-Erkan-Tello ve Hürriyet cirit atarken, sarı-kırmızılı oyuncular izlemekle yetindi. Bu maç Hamitli mi, Hamit’ siz mi sorusuna da yanıtlarını bence verdi. Hele sonlara doğru orta sahada oluşan tehlikeli boşlukları aklınıza getirirseniz doğru cevabı da bulursunuz elbet.

Sonuçta Galatasaray aslında Eskişehir’den puan kaybıyla değil puanla döndü. Arena’da coşan Aslan, deplasmanda sustu. Sahadaki futbol bu kalitedeki kadroya yakışmadı. Bu oyuna göre Eskişehir’de çok önemli  bir (rakamla 1) puan alındı. Galatasaray’ı bu uykudan uyandıracak Fatih Terim ise ne yazık ki kenarda değil locadaydı.

0 yorum:

Yorum Gönder