2.03.2013

Aysal'dan inciler


Ünal Aysal, sermaye artırımı konusunda kararlı olduklarını söyledi. Başkan ayrıca kulübün ekonomik durumuyla ilgili olarak, “Çarkı döndürmenin zorlaştığını önceden bilmesem başkanlığa soyunmazdım” dedi.


Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, önceki gün gazetelerin ekonomi yazarlarıyla bir araya geldi. Burada çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte başkanın o sözleri: “4 Mayıs 2011’de başkanlığa seçildim. Önce mali duruma baktık. 251 milyon TL zararda olan Galatasaray Sportif A.Ş.’nin 2 milyon 788 bin TL sermayesi vardı. Yani şirket iflas noktasındaydı. Birileri o yönde adım atsa iflas kararı verilebilirdi. Rus bankası VTB’yle görüşüp kredi alacaktık. Ancak mevzuat müsait değildi.”

‘Küçük hissedar 16 kişi mi?’

“Bunun üzerine hisse satışına giriştik, 96 milyon Dolar topladık. Sermayemizi 13 milyon 940 bin TL’ye çıkardık. Ancak 300 milyon TL’lik bir ekonomik büyüklüğü yönetmek için bu sermaye de yetersiz. 19 Nisan 2012’de genel kurulumuza, sermayeyi 600 milyon TL’ye yükseltmek istediğimizi götürdük. 410 adet hissenin temsilcisi aleyhte oy kullanırken, 153 milyon 452 bin 955 hisseye sahip çoğunluk lehte oy verdi. Biz hisse artırımıyla ilgili görüşmeler yaparken, 16 kişi birbirinin kopyası dilekçelerle işlemi frenlemek üzere dava açtı. O 16 kişi Galatasaray taraftarı değil. İşlemlerimizi zora sokmak için seferber olmuş insanlar.”

‘SPK etik davranmadı’

“Sonuçta SPK, ikinci sermaye artırımı denememize engel oldu. Küçük hissedarları koruduğu söyleniyor. 16 kişi dışında yüzlerce küçük hissedar var. O küçük hissedarlar ne olacak? SPK aslında bunu yaparak etik dışı davranmıştır. Ancak biz sermaye artırımında ısrarlıyız. SPK’nın bu konuda çizeceği yeni çerçeveyi bekliyoruz. Ona göre kararımızı vereceğiz. UEFA’nın mali kuralları var. Bizim güçlü sermayeye doğru adım atmamızın altında bu kriterlere uyma çabası var. Galatasaray’ın 251 milyon TL zararla iflas noktasında olduğunu, toplam borçların 328 milyon Dolar’a ulaşmasıyla çarkı döndürmenin zorlaştığını önceden bilmeseydim başkanlığa soyunmazdım.”

0 yorum:

Yorum Gönder