1.03.2013

Barça'dan Galatasaray'a


Galatasaray aradığı sol beki İspanya'da buldu. Sarı-Kırmızılılar yeni sezon için Barcelona'nın Brezilyalı yıldızı Adriano ile görüşmelere başladı. Barça Asbaşkanı Bartomeu da Galatasaray'la temas halinde olduklarını açıkladı.


Geçen sezonun Süper Lig şampiyonu, bu sezonun liderliği kimselere kaptırmayan ve Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya kalan takımı Galatasaray, yeni sezonun çalışmalarına şimdiden başladı. Teknik direktör Fatih Terim’in ısrarla bir sol bek istemesi üzerine kolları sıvayan Sarı-Kırmızılılar, Barcelona’nın Brezilyalı yıldızı Adriano’yu listenin zirvesine yerleştirdi. Bu doğrultuda resmi olmasa da idareciler arasında çeşitli görüşmeler yapılıyor. Konuyla ilgili olarak Barcelona Asbaşkanı Jose Maria Bartomeu bir açıklama yaptı. Katalan kulübünün idarecisi, 28 yaşındaki Adriano için Galatasaray’ın kendileriyle temas kurduğunu belirterek, aynı zamanda Paris St. Germain ve Milan’ın da bu oyuncuyla ilgilendiğini ifade etti. Bartomeu, her ne kadar şimdilik Adriano’yu bırakmak istemediklerini kaydetse de, Valencia’dan transfer edilen Alba’nın gölgesinde kalan Sambacı’nın düzenli forma giyebileceği bir takımı tercih edebileceği dile getirildi.

Sözleşmesi 2014’te bitiyor

Bu sezon La Liga’da 15 maçta 944 dakika forma giyen Adriano, attığı 5 gol ve yaptığı 1 asistle takımına katkıda bulundu. Sağ bek ve sol açık olarak da görev yapabilen tecrübeli oyuncunun 2014 yılına kadar mukavelesi bulunuyor.

Riera ne olacak?

Adriano transfer edilirse, Riera’nın durumunun ne olacağı merak konusu. Sezon başında ‘gidecekler’ listesinde zirvede yer alan İspanyol futbolcu, sol beke geçince bir anda vazgeçilmez haline gelmişti. Ancak Riera’nın 3 milyon Euro’yu bulan yıllık kazancı, onun tekrar alternatif oyuncu konumuna geçmesi için lüks kaçıyor. Bu nedenle uygun bir kulüp bulunması halinde Riera ile yollar ayrılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder