2.02.2013

Şartlar, Aslan'ın lehine


Muhabirimiz Metin Karabaş, Bursaspor maçı öncesinde Galatasaray'ın son durumunu yazdı..



Beşiktaş galibiyeti, Galatasaray’da keyifleri yerine getirdi. Hem takımın yüksek morali, hem de Bursaspor’un içinde bulunduğu karışık durum nedeniyle Sarı-Kırmızılılar sahaya daha avantajlı çıkacak. Sneijder ise...

Geçtiğimiz hafta sonunda şampiyonluk yarışındaki en büyük rakiplerinden biri olan Beşiktaş ’ı 2-1 yenen Galatasaray zirvedeki yerini korumayı başarmıştı. Güçlü rakibi karşısında yarım saat 10 kişi oynamasına karşı sahadan galip ayrılması ve puan farkını açması takımda moralleri bir hayli yükseltti. Yapılan transferler ve derbi zaferi ile rakiplerine göz dağı veren Aslan ’da keyiflerin yerinde olduğu oyuncuların yüzünden de belli oluyordu.

Lodostan etkilendiler

Bursa’ya deniz yoluyla gelmeyi planlayan Cim Bom lodosa takıldı, hava yoluyla zorlu deplasmana geldi.  Her fırsatta oyuncularından her an oynayacakmış gibi hazır olmalarını isteyen Fatih Terim’in de keyifli hallerini görmek mümkündü. Hava alanına gelen taraftarlar da başta Fatih Terim ve Sneijder olmak üzere takıma  büyük sevgi gösterisinde bulundu. Hollandalı yıldızın bu denli sevgi gösterilerine alışması biraz zaman alacak gibi görünüyor.

Piri’nin raporu yüzünden

Terim, Beşiktaş maçında oyuna sonradan giren Sneijder’i maç kadrosuna almasına rağmen bu mücadelede de kulübede tutacak. Takıma uyum sağlamakta zorluk çekmeyen Sneijder’in maç eksiği olduğu derbide gözlenmişti. Oyuncusundan daha yüksek verim almayı hesaplayan başarılı teknik adam her geçen gün verdiği süreyi arttırarak yıldız oyuncunun bu açığını kapatmasını sağlayacak. Tabii ki hafta boyunca Scott Piri’nin verdiği raporlar büyük bu kararda önem taşıyor. İyi bir hava yakalayan Aslan, zorlu Bursa deplasmanından galibiyetle ayrılarak zirvedeki yerini sağlamlaştırmak isteyecektir. Hem takımın yüksek morali hem de Bursaspor’un içinde bulunduğu karışık durum Sarı-Kırmızılıları galibiyete bir adım daha yaklaştırıyor.

Muhtemel ilk 11'ler
Bursaspor: Carson, Şener, Ferdinand, Serdar, Hakan, Okan, Edu, Belluschi, Tuncay, Batalla, Pinto

Galatasaray: Muslera, Sabri, Semih, Dany, Riera, Aydın, Selçuk, Yekta, Emre (Amrabat), Burak, Umut

Hakem: Fırat Aydınus

Saat: 19.00

1 yorum: