16.02.2013

Galatasaray gururla sunar: 1-2


Aslan, kolay geçmesi beklenen Akhisar deplasmanında o oyuna girene kadar lider gibi değildi. Ama ne zaman ki Drogba sahaya ayağını bastı, tüm denge değişti. Girdikten 5 dakika sonra mükemmel bir kafayla kilidi açtı, Burak'ın golünde başrolü oynadı. Artık Galatasaraylılar daha mutlu ve Devler Ligi'ndeki Schalke maçı için daha umutlu..


Drogba varsa sorun yok
Geçtiğimiz hafta Antalyaspor’u 2-0 yenen Galatasaray, Akhisar Belediye karşısına o maçın kadrosundan Amrabat-Umut değişikliğiyle çıktı. Umut-Burak ikilisi ileri uçta gol ararken Sneijder hemen onların arkasında yer aldı. Öyle gözüküyor ki ilerleyen haftalarda Aslan’ı bu taktiksel anlayışla izleyeceğiz.

İlk 15 dakikalık bölümde oyun temposunu oturtmakta zorlanan Galatasaray rakibi üzerinde baskı kuramadı. Sabri ve Hamit’in görev aldığı sağ kanattan yaptığı ortalarla gol arayan Cim Bom, Akhisar savunması karşısında zorlandı. 21. dakikada Sneijder pasını Burak’a aktardı. Golcü oyuncu sağ çaprazdan sert vurdu, kaleci zor da olsa topu çeldi. 27’de Burak’a yapılan faulü kullanan Selçuk’un vuruşu az farkla auta gitti. Bundan 1 dakika sonra Sabri, ceza sahası içerisinde Hamit’le oynadı. Yıldız oyuncu düzgün vursa da top direğin dibinden dışarı gitti. 20 ile 30. dakikalar arasında rakip kalede etkili olan Sarı-Kırmızılılar bu bölümde skoru değiştiremedi. İlk yarı 0-0’lık beraberlikle tamamlandı.

Drogba maçı bitirdi
İkinci yarıda da kapanan Akhisar savunmasını açamayan Galatasaray’da Fatih Terim, 62’de Umut’un yerine Drogba’yı, Yekta’nın yerine de Amrabat’ı oyuna aldı. Bu dakikaya kadar ev sahibi takımın 50 ve 61’de Gekas’la gole çok yaklaştığını söylemek gerekir. Drogba’nın oyuna girmesiyle hareketlenen Aslan’da 66. dakikada Burak’ın soldan ortasına çok iyi yükselen Drogba kafayı vurdu ve takımını öne geçirdi: 1-0. 4 dakika sonra ise bu kez Drogba pasını Burak’a verdi. Yıldız oyuncu kaleciyle karşı karşıya pozisyonda düzgün vurdu ve farkı 2’ye çıkardı: 2-0. 85’inci dakikada ise Akhisar Belediye’de Emrah’ın ortasına Sinan boş pozisyonda kafayı vurdu ve farkı 1’e indirdi. Bu aynı zamanda maçın da skoru oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder