4.02.2013

Drogba kupaya veda etti: 1-2


Afrika Uluslar Kupası çeyrek final karşılaşmasında Drogba'lı, Eboue'li, Zokora'lı, Bamba'lı Fildişi Sahilleri, Emenike'li Nijerya'ya 2-1 mağlup olarak kupadan elendi. Fildişi Sahili'nin golünü Tiote (50') atarken, Nijerya'nın gollerini Emenike (43') ve Mba (78') kaydetti.



Afrika Uluslar Kupası çeyrek final karşılaşmasında, Galatasaray'ın yeni transferi Didier Drogba'nın takımı Fildişi Sahilleri, Emenike'li ve Yobo'lu Nijerya'yı konuk etti. Fildişi Sahilleri'nde ayrıca yine Galatasaray'dan Eboue ve Trabzonspor'dan Bamba ile Zokora da forma giyiyordu. Nijerya'da Fenerbahçeli Joseph Yobo ve yine Fenerbahçe'nin eski oyuncusu  Emenike sahadaki yerini almıştı. Emenike, 43. dakikada Nijerya'yı 1-0 öne geçiren golü kaydetti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarının hemen başında, 50. dakikada Cheik Tiote, Drogba'nın yaptığı asistle Fildişi Sahilleri'nin beraberlik golünü kaydetti: 1-1. Nijerya, 78. dakikada Sunday Mba'nın ceza sahası önünden attığı güzel şutla bir kez daha öne geçti: 1-2. Geriye kalan dakikalarda gol olmadı ve Nijerya, Fildişi Sahilleri'ni 2-1 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.

Bu sonuçla elenen Fildişi Sahilleri'nden Didier Drogba, Emmanuel Eboue, Didier Zokora ve Souleyman Bamba Türkiye'ye geri dönecek. Yarı finale yükselen Nijerya'da da Yobo, elenmezse final maçından sonra takımdaki yerini alacak. Galatasaray'ın yeni transferi Didier Drogba ise Sarı-Kırmızılılar'ın Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı Schalke maçında sahadaki yerini alması bekleniyor.

1 yorum: