7.02.2013

Bayrakları hazırlayın

Mourinho'nun, “Dünyanın en iyi golcüsü” diye tanıttığı Drogba, yarın akşam saatlerinde İstanbul'da olacak. Taraftar müthiş bir karşılamaya imza atmaya hazırlanıyor. Antalya maçının biletleri de çıktığı gibi tükendi..



Galatasaray artık Didier Drogba için geri sayıma geçti. Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho’nun, “Dünyanın en iyi golcüsü” diye tanıttığı eski öğrencisi, yarın akşam saatlerinde İstanbul’da olacak. 34 yaşındaki futbolcuyu Türkiye’ye getirmek için Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın özel uçağı kullanılacak. Fildişi Sahili Afrika Kupası’ndan elenince ülkesinin yolunu tutan tecrübeli futbolcu, Sarı-Kırmızılılar’la ilk kez Atatürk Havalimanı’nda buluşacak. Ancak taraftarın planı başka. İnternette organize olan Galatasaraylılar, müthiş bir karşılama şöleni sunmak için kolları sıvamış durumda. Drogba, havalimanından Florya Metin Oktay Tesisleri’ne kadar taraftar eskortu eşliğinde yola devam edecek. Taraftarlar burada da tezahüratlarla Drogba’yı coşturacak.

Tribün tıklım tıklım olacak
Bu arada dün itibariyle satışa sunulan Antalyaspor maçı biletleri de çıktığı gibi tükendi. Bunun asıl nedeni, Drogba’nın ilk kez TT Arena sahnesine çıkacak olması. Tecrübeli futbolcu maçta forma giyemeyecek belki ama sahaya inerek tribünleri selamlaması ve bu sırada da 12 numaralı formayı sırtına geçirmesi bekleniyor.

Numarayı yönetim seçti
Didier Drogba’nın 12 numaralı formayı giymesini kendisinin değil, yönetimin istediği öğrenildi. Sarı-Kırmızılı idarecilerin, taraftarı temsil eden 12 numaralı adam simgesinden yola çıkarak bu kararı aldığı, Fildişi Sahilli golcünün de bu isteğe çok sıcak yaklaşarak hemen kabul ettiği bildirildi. Neticede bu karar meyvesini verdi. Formalara büyük rağbet var, kulüp önemli ölçüde gelir elde edecek.

Ona özel sistem geliyor
Aslan’ın teknik patronu Fatih Terim, Drogba’nın lisansı alındıktan sonra hemen golcü futbolcudan yararlanmayı düşünüyor. Bunun için yeni sisteme uyum süreci başlatıldı bile. Tabii ki sistemin değişmesindeki ana faktörlerden biri
Wesley Sneijder’in gelişi. Ancak Drogba da takıma dahil olunca, yabancı kontenjanı da etkileneceği için 4-2-3-1 oynanması kesinleşti. Artık tahtaya yazılacak ilk iki isim onlar.

1 yorum: