7.01.2013

Galatasaray'dan İyi Prova: 6-2


Galatasaray hazırlık kampında oynadığı ilk karşılaşmasını Alanyaspor karşısında 6-2 kazandı.
Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını zirvede bitiren Galatasaray, devre arası kampının ilk kısmını geçirdiği Alanya'da Alanyaspor'la yaptığı hazırlık maçını 6-2 kazandı. 


Karşılaşmaya Alanyaspor başladı. Galatasaray ilk 20 dakika rakibinin yarı alanında topu tutmayı başarırken, 23. dakikada Adem'in kullandığı serbest vuruşta Ufuk Ceylan topa müdahale edemedi ve takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarım saatin dolmasının ardından 31. dakikada Burak Yılmaz'ın ceza sahasında düşürülmesiyle Galatasaray'ın kazandığı penaltıyı yine Burak Yılmaz gole çevirdi ve skoru 1-1'e getirdi.

Galatasaray'ın bu skorun ardından rahatlaması beklenirken 39. dakikada Cihan'ın pasında ceza sahasında topla buluşan Can, Hakan Balta'yı geçerek Ufuk'u avladı ve skoru 2-1 yaptı. Bu gole hemen cevap veren Galatasaray, 41. dakikada ilk yarının skorunu belirleyen golü Aydın'ın ayağından buldu. Böylece ilk 45 dakika 2-2'lik skorla sonuçlandı.

Galatasaray ikinci yarıya Selçuk, Elmander, Emre Çolak ve Eray İşcan'ı oyuna alarak başladı. Alanyaspor'da ise Kadir'in yerine Levent Taşkın girdi. Yaşanan değişikliklerin ardından oyun hakimiyetini eline alan Galatasaray, 56. dakikada Emre'nin ortasına Engin Baytar'ın sert vurmasının ardından direkten dönen topu Elmander'in tamamlamasıyla skor 3-2'ye geldi. Golün hemen ardından Aydın Yılmaz, Riera'nın ortasını iyi değerlendirdi ve 58. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Sarı kırmızılı takım bu dakikadan sonra daha rahat bir oyun sergiledi.

Dakikalar 64'ü gösterdiğinde Emre Çolak'ın pasında ceza sahasında topla buluşan Riera, kaleciyi de geçtikten sonra topu ağlarla buluşturdu ve skoru 5-2'ye getirdi. Hemen 4 dakika sonra Galatasaray yine Emre'nin pasıyla bir gol buldu. Bu sefer topu ağlarla buluşturan isim 68. dakikada Elmander'di.

Skorun 6-2'ye gelmesinin ardından iki takım da oyuncu değişikliklerine ağırlık verince maçta tempo düştü. Karışılaşmada başka gol olmazken Galatasaray sahadan 6-2'lik galibiyetle ayrıldı.

Galatasaray 

Ufuk Ceylan (Dk.46 Eray İşcan), Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya (Dk.46 Emre Çolak), Dany Nounkeu (Dk.77 Gökhan Zan), Hakan Balta, Aydın Yılmaz (Dk.69 Sercan Yıldırım), Yekta Kurtuluş, Engin Baytar (Dk.70 Ceyhun Gülselam), Albert Riera (Dk.79 Çağlar Birinci), Umut Bulut (Dk.46 Johan Elmander), Burak Yılmaz (Dk.46 Selçuk İnan)

Alanyaspor 

Kadir Tütüncü (Dk.46 Levent Taşkın), Mutlu İlengöz, Tanju Yavuz, Adem Gökçe, Rıza Şen, Kazım Dülger, Mehmet Öncan, Tayfun Seven (Dk.81 Ünal Noyan), Semavi Özgür (Dk.65 Abdullah Eryılmaz), Cihan Özkaymak, Can Parlayan

1 yorum:

  1. bu maçta 2 defa yendik düşmemize rağmen maçı aldık başarıların devamını diliyoruz GALATASARAY

    YanıtlaSil